Aprillis alustab koolitus “HOBIKOKAST ETTEVÕTJAKS”

LEADER tegevusgrupid: Järva Arengu Partnerid, Lõuna Järva Koostöökogu ja Raplamaa Partnerluskogu, korraldavad koostööprojekti “Keskpõrandale kokku” raames kord nädalas toimuva veebikoolituse HOBIKOKAST ETTEVÕTJAKS. Koolitus toimub 20.04.-11.05.2021. Koolitaja on Hilja Pillisner.

Koolitus koosneb neljast iseseisvast moodulist, igaüks pikkusega 3-3,5 akadeemilist tundi.
Toiduhügieeni algõppe läbimise kohta saavad osalejad tunnistuse. Samuti saavad osalejad
abimaterjalid, mille alusel ise enesekontrolli (EK) plaan koostada.

Eesmärk:
Suurendada Järva- ning Raplamaa kodu- ja hobikokkade teadmisi toidukäitlemise osas, toetada
nende paremat hakkama saamist kohalike toitude pakkumisel, samuti nende tegevuse kooskõlla
viimist valdkondliku seadusandluse ja nõuetega, luua parem stardiplatvorm isikliku ettevõtlusega
alustamiseks.
Koolitus on osalejatele tasuta.

1. moodul – teisipäev, 20.aprill 2021 kell 11.00-14.30 (koos puhkepausiga)
Toidu käitlemine ja sellega seotud tegevused
Alustamine: teavitamise/tegevusloa taotlus Põllumajandus- ja Toiduametile (end VTA)
Nõuded tegevuskohale, töötajatele, transpordile
Seadusandlus

2. moodul – teisipäev, 27.aprill 2021 kell 11.00-14.30 (koos puhkepausiga)
Toiduhügieenikoolituse kava 6 akadeemilise tunni ulatuses:
– toiduhügieeni üldpõhimõtted
− mikroorganismid ja nende kasvu ning paljunemist mõjutavad tegurid
− toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgitused, infektsioonid
− toidu füüsikaline, mikrobioloogiline ja keemiline saastumine
− toidu säilitamise viisid, tingimused ja temperatuur
− ettevõtte struktuur, seadmed ja tehnoloogia
− puhastamine ja desinfitseerimine
− kahjuritõrje
− isikliku hügieen enesekontrolli põhimõtted
− toitu käitleva töötaja kohustused ja vastutus toiduhügieeninõuete täitmise eest vastavuses
konkreetsete tööülesannetega

3. moodul – teisipäev, 4.mai 2021 kell 11.00-14.30 (koos puhkepausiga)
Enesekontrolliplaani (EK) koostamine
Eeltingimuste programm
Juhendmaterjalid, vormid, abivahendid

4. moodul – teisipäev, 11.mai 2021 kell 11.00-14.30 (koos puhkepausiga)
Tehniliste kirjelduste koostamine
Märgistamine
Toitumisalase teabe esitamine
Säilimisaja määramine, kestvuskatsete läbi viimine
Laboratoorsete analüüside kava koostamine

REGISTREERU koolitusele
Koolitus toimub Zoom keskkonnas.
Koolitusele registreerunutele saadetakse enne koolituse algust sisselogimise link.

Lisainfot küsi jaune@raek.ee või tel 5554 3883