Kohaliku toidu edendamise algatus – Russalu külakeskuse Pliidiliisud

Pühapäeval 19. aprillil toimus Russalu külakeskuses Russalu Külade Ühenduse  toiduklubi Pliidiliisud  teine koolitus sarjast “Pliidiliisud tõstavad kohaliku toidu ausse”.

Pliidiliisude algatust juhib  Russalu  külaelu edendaja Ethel Espenberg

Seekordne teema oli “Tervislikud toidud kohalikest rohttaimedest” alapealkirjaga “Roheline Russalus”

Koolitaja oli Liina Vahter Pille Petersoo Nami-Nami Blogipuhveti meeskonnast. Inspiratsioon koolituse retseptideks oli kogutud nii külakeskuse ümbruses  tärkavast nõgese-naadipõllust, kui ka põnevamast toorainest nagu näiteks suvikõrvitsa õied, mis peenramaadel varsti uputavad ja ka võõramaisest tervislikust avokaadost.

Toidud tulid kõik imehead ja osalejad tõdesid, et kui eelmine koolitus oli rohkem kui raske talgutöö, kus seitsmekesi sai nelja tunniga ühe tavalises suuruses imeliste kaunistustega tordi valmis, siis seekord oli tegevus lihtne, kergelt valmiv ja tulemus lisaks tervislikkusele ka ülimalt maitsev ja ise järgi tegemist innustav

Kui nüüd retseptid üle vaadatud ja kohendatud võib neid peagi igaüks järgi proovida Pliidiliisude veebikokaraamatust näpuga järge vedades. Tänusõnad lähevad ka koolitaja Liina Vahterile ja Pille Petersoole kingiks saadud raamatute “Korilase aastaring” ja “Rasv ja kolesterool on kasulikud” eest, kust ideid veel kuhjaga juurde koguda.

Pildid koolitusest

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

Powered by WordPress and ThemeMag