Konkursil Raplamaa Aasta Tegu 2023 särasid LEADER-tegijad!

Foto: Joonas Kreuz

Raplamaa Aasta Tegu 2023 tunnustusele esitati rekordarv nominente – 27! Nende seas uhkelt mitmed LEADER projektitoetuse abiga ellu viidud tegevused ning Raplamaa Partnerluskogu liikmed. Tunnustamissündmus leidis aset 21. novembril Valtu Põhikoolis. Aasta Tegu 2023 on Teenuse kogukonnaraamatu “Jõeäärsed jutud” koostamine ja väljaandmine. MTÜ Teenuse Naiste Ühendus ja Maris Leemets.

Raplamaa Partnerluskogu LEADER eriauhind:
Koolituste ja sündmuste sari “Tegus, haritud ja koostöövalmis Lipa kant”. MTÜ Lipa Küla ja Anne Kalf. Tegemist on LEADER mitmeaastase kogukonnaedendamise projektiga “Tegus, haritud ja koostöövalmis Lipa kant”.

 

Kinkeraamat “Raplamaa rabavad maitsed” väljaandmine. Raplamaa Partnerluskogu ja Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskus ning Andra Liibek ja Jaune Riim. Raamat sündis LEADER koostööprojektis “Keskpõrandale kokku”.

Hagudi küla, Hagudi mõisa ja Adam Johann von Krusensterni ajaloouurimuse ja infokandjatele tekstide koostamine. Tõnis Kundla ja Hagudi kogukond.  Tegevused viidi ellu LEADER projektitoetuse “Hagudi küla, Hagudi mõisa ja Adam Johann von Krusensterni ajaloouurimuse ja infokandjatele tekstide koostamine” raames.

Konverents “Paikkond – kohapärimus”. Rapla Käsitöö- ja Kunstiselts ning Ivi Sark. Konverents sai teoks LEADER ühisprojekti “Vaimne kultuuripärand kogukonnas” tegevusena.

Koolituste ja sündmuste sari “Teadlik ja õppiv kogukond”. MTÜ Jätkusuutlik Vana-Vigala ja Maie Üürike. Koolituste ja sündmuste sari sai teoks LEADER kogukonna edendamise projektis “Teadlik ja õppiv kogukond”.

Rabivere küla spordiväljaku rajamine. MTÜ Rabivere Küla. MTÜ on Raplamaa Partnerluskogu liige.

Särav panus Raplamaa kogukonnaelu aktiviseerimisse Kaius ja vabatahtlike kaasamisse hoolekandesüsteemi koostöömudeli rakendamisel. MTÜ Kaiu Kodukant ja Siim Kohari. MTÜ on Raplamaa Partnerluskogu liige.

Ingliste piirkonnale generaatori soetamine “Ole valmis” projekti ja vabatahtlike annetajate toel Kaisa Vahtmäe ja Aare Leinberg ning OÜ Pae Farmer. OÜ on Raplamaa Partnerluskogu liige.

Raamat “Ingliste hariduselu sõnas ja pildis” koostamine ja väljaandmine. Aare Hindremäe ja Ingliste Arendusselts. Arendusselts on Raplamaa Partnerluskogu liige.

Fotod: Joonas Kreuz