Raplamaa tänas väärikaid

22. veebruaril toimus Märjamaa rahvamajas Raplamaa Omavalitsuste Liidu ja Eesti Kultuurkapitali Raplamaa ekspertgrupi pidulik tänugala „Raplamaa Tänab“.

Teenetemärk „Rapla maakonna hõbedane vapimärk“ antakse inimesele, kes pikaajalise silmapaistva töö ja tegevusega on kaasa aidanud Rapla maakonna arengule ning toonud maakonnale au ja tunnustust.

Teenetemärgi pälvisid kaks Raplamaa Partnerluskoguga tihedalt seotud inimest:

Foto Taimo Tammik

ANNE KALF  – ta on elutöö teinud õpetajana, olles pühendunud üle neljakümne aasta emakeele, kirjanduse ja kultuuriloo õpetamisele ning tema eestvedamisel on kolmkümmend aastat Raplamaa Külade Liit tegutsenud. Tema kirglik tegevus on ulatunud ka kohaliku kultuuri ja kogukonna juhtimisse, kus ta on eestvedajana tähtsustanud oma koduküla kultuurilugu kui ka üleriigiliselt tuntud kultuuriinimeste pärandi jäädvustamist.

FIE Anne Kalf on Raplamaa Partnerluskogu liige.

 

 

Foto Barbara Treumund

KATRIN KLAEBO – ta on 2009. aastal asutatud vabaühenduse Ettevõtlikud Naised Raplamaal asutajaliige ning 2019. aastal Raplas Naiste Ööde Filmifestivali NÖFF asutaja. Tema pikaajaline ettevõtlus- ja meeskonnajuhtimise kogemus on loonud Raplamaa ettevõtlusmaastikul omalaadse ning usaldusväärse kogukonna, toetades ja julgustades naisi ettevõtlusega alustamisel ning jätkamisel.

Katrin on  Raplamaa Partnerluskogu liikme Ettevõtlikud Naised Raplamaal esindaja.

 

 

 

AASTAPREEMIA Eesti Kultuurkapitali Raplamaa ekspertgrupi poolt pälvis Raplamaa Partnerluskogu hindamiskomisjoni esimees  

Foto Taimo Tammik

ENE KLAUS  – Kauaaegne Märjamaa Valla Rahvamaja kultuuritöö korraldaja, kellest on saanud rahvamaja hing ja süda. Ene on Märjamaa Folgi ja Märjamaa päevade korraldustiimis tegutsenud algusaastatest peale. Ta leiab alati lahenduse kõigile tekkinud takistustele ja aitab kõiki talle omase vastutulelikkusega. Samuti on ta üks peakorraldajatest üle-eestilise harrastajate seeniorlauljate laulukonkursil „Märjamaa sügismeloodia 2023“. Tihtipeale ei ole kultuuritöö korraldajal vahet, kas on päev või öö, töö on vaja ära teha ja seda teeb Ene ilma töötunde lugemata.

Ene on Raplamaa Partnerluskogu hindamiskomisjoni esimees.

 

Palju õnne meie toredatele inimestele!

Raplamaa Omavalitsuste Liidu poolt anti üle 4 tervise-, turvalisuse- ja sotsiaalvaldkonna tunnustust, 3 hõbedast vapimärki, kuldne vapimärk ja Rapla Redel. Eesti Kultuurkapitali Raplamaa ekspertgrupi poolt 8 Aastapreemiat, Kultuuripärl ning 2 Elutööpreemiat.