20.-21. juulil toimub üle Eesti Avatud Talude Päev

20.-21. juulil toimub kümnes üle-eestiline Avatud Talude Päev. Avatud Talude Päeval ootavad Sind nii suuremad põllumajandusettevõtted kui ka väiksemad talud, põnevad loomad ja taimed, vinge põllumajandustehnika, päris talutoit, ringkäigud, töötoad ja veel palju muud põnevat.

Foto allikas: avatudtalud.ee

Avatud Talude Päev annab Sulle hea võimaluse näha, kuidas kasvab kodumaine toit, mida kujutab endast üks tänapäevane talupidamine või põllumajandusettevõte ning kui mitmekesine on maaelu. Igal talul on oma programm, mis toob esile just nende eripärad. Tasub aga arvestada, et taludesse on sissepääs tasuta, kuid kohapealsete teenuste tarbimiseks soovitame varuda sularaha.

Avatud Talude Päeva raames on Raplamaal avatud 24 ettevõtet ja taluJuurimaa Tall, kes tegeleb hobusekasvatusega; Tõrvaaugu mahe talu, kes kasvatab ja töötleb tatart ning kasvatab lambaid; Neeva talu ja Pillitöökoda Härmoonik , kes ehitab lõõtspille, korraldab idamaiste tantsude koolitusi ja tantsukontserte, peab Maakarja veiseid ja rohumaa munakanu ning tegeleb turismi ja ürituste korraldamisega; Polgu Tervisetalu, kes tegeleb mesindusega tootes mett, siirupeid, komme, taimeteesid ja looduslikke ilutooteid; Pikasoo talu, kes kasvatab mahedaid köögivilju ja marju; Järvakandi Mõisa Küün, kes tegeleb hobuste kasvatamise, ratsutamise, matkade, küüni rentimise ja ürituste korraldamisega; Valgusmaja, kes on vanasse Meiereisse loonud majutuskoha ja kodukohviku; Raikküla mõis, kes pakub põnevaid ekskursioone, harivaid üritusi, erakordseid kollektsioone ning arendab Eesti Mõisate Muuseumi; Kuuse talu, kes tegeleb hobuste ratsastamise, saduldamise, kabjahoolduse ja sepatöödega; Rapla Hobutalu / Rapla Ratsakool, kes tegeleb hobusekasvatuse, ratsakooli ja puhkekeskusega; Kehtna tall, kes tegeleb hobusekasvanduse, ratsakooli, üritustel hobuste/ponidega sõidutamise, turismi ning hoburiistade muuseumiga; Kaire magus maailmn/ Opi talu, kes valmistab pagari- ja kondiitritooteid; Loobergi talu / Ehe koduresto, kes peab kodurestorani; Paluküla Mäe talu, kes tegeleb hobitalu pidamisega; Allikasilma Elamustalu, kes pakub elamusteenuseid ja müüb Lohe Kindrali tšillitooteid ja käsitööd ning peab miniloomaaeda; Kiisa Vabaajakeskus, kes tegeleb vanatehnika ja tuletõrjealase tegevusega; Atla Mõis, kes tegeleb mõisakeraamika töötmise ja müümisega, peab Atla Mõisa kodukohvikut, Atla Mõisa Moosivabrikut ning kasvatab sini-kuslapuid; Väljaotsa vutitalu, kes kasvatab Eesti vutte, toodab munadest ja vuttidest valmistooteid, suitsuvutti ning pakub erinevaid tegevusi nagu parvesõit, metsarada ja majoneesi valmistamise õpetus; Metsakuurort, kes pakub loomapargi ja linnumajade teenuseid, majutust palkmajades, vene sauna, saunavihtade müüki ja valmistamist ning käsitöötoodete müüki; Pahkla Camphilli Küla, kes tegutseb hoolekandeasutusena ning  kus põhitegevus toimub põllumajanduses; TOHI Distillery, kes toodab jooke ja pakub külastuskeskuse teenuseid; Jäämari OÜ, kes valmistab käsitöö jäätiseid; Rehe talu, kes peab lüpsikitsi, angoorakitsi, lambaid, alpakasid, erinevaid küülikuid, parte, kanu, vutte ja tuvisid ja Rikets aiand, kes kasvatab suvelilli, püsililli, köögiviljataimi.

Tule maale ja vaata, kuidas Eesti toit kasvab! Tule Raplamaale ja naudi siinsete kohalike ettevõtete ja talude külalislahkust!

Fotol: Avatud Talud Raplamaal 20.21. juulil, mis on failina leitav ja prinditav SIIT.

Loe lähemalt Avatud Talude Päevast ja programmist SIIT ning saa teada millised ettevõtted ja väiksemad talud Sind 20. ja 21. juulil üle-eestiliselt külla ootavad.

 

Kohtumiseni kümnendal Avatud Talude Päeval 20. ja 21. juulil!