Frank Kutter Raplamaalt pälvis Pääsukesemärgi!

Toidumärgist Tunnustatud Eesti toit ehk Pääsukesemärki annab välja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda. Pääsukesemärk antakse tootele, mille põhitooraine on 100% eestimaise päritoluga ning mis on edukalt läbinud laboratoorse ja sensoorse hindamise. Pääsukesemärk, mis tähistab tänavu oma 25. juubelit, on Eesti vanim ja tuntuim toidumärgis.

Foto: epkk.ee

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda (EPKK) andis eelmisel nädalal välja 8 uut Pääsukesemärki ning järelhindamise läbis edukalt veel 10 varem märgise saanud toodet.

Pääsukesemärk anti ka Raplamaal, Kehtna-Nurme külas asuvale toidutootjale Frank Kutter! Ettevõte on kodumaisel kapitalil põhinev perefirma, mis pakub eestimaist sealiha, kusjuures sead kasvatatakse ise suureks.

 

 

Uued Pääsukesemärgiga tooted:

  • Atria Eesti AS: Maks&Moorits Seavälisfilee kuubikud
  • Frank Kutter: Hakkliha tailihast, Kodune hakkliha, Sea hakkliha 
  • Kalamajakas OÜ: Säina Jäss marineeritud punase peedi, vürtside ja sibulaga; Säina Jass marineeritud tilli, vürtside ja sibulaga
  • Peninuki Distillery OÜ: Peninuki Forest Gin, Peninuki Raspberry Gin

 

Allikad:

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda

Frank Kutter