Home Events Ahvenamaa õppereis

Kuupäev

12 - 15 sept. 2024

Aeg

Kogu päev

Ahvenamaa õppereis

Raplamaa Partnerluskogu õppereis Ahvenamaale 12.-15.09.2024.

Õppereisi eesmärk on tutvuda sealse piirkonna LEADER objektidega, kohalike ettevõtjatega ja saada inspiratsiooni uue LEADER toetusperioodi strateegia elluviimiseks.
Fookuses on: turism ja turundus; külaseltsid; millises suunas LEADER saarteregioonis enim panustab; kohalik tooraine, kohalik toit ning toiduainetööstus; kogukonna identiteet.

Õppereisi kava:
1. päev
Väljasõit Raplast 08.30. Kell. 09.30. Tallink väljub Helsingisse kl 10.30-12.30.
Helsingist alustame sõitu Turu linna poole. Sõidame Turu saarestikku. Jõuame Kustavisse, kust sõidame Brändöle. Sõidame läbi Brändö valla, külastame kohalikku kalatööstuse ettevõtjat.

2. päev
Sõidame praamiga Fasta Ålandile ehk Ahvenamaa peasaarele Vårdöle. Möödume Bomarsundi kindluse varemetest. Külastame LEADER objekti ja piimatalu, kus lisaks piimalehmadele kasvatatakse teravilja, kartulit, sibulat ja õliseemneid. Jan Karlsgårdeni vabaõhumuuseumis saame näha, kuidas saarerahvas vanal ajal elas. Kohaliku toidukultuuriga tutvumine – lõuna tuntud telekoka Micke Björklundi restoranis, kus on au sees ehtsad maitsed ja kohalik toidukraam. Tal on Ahvenamaal mitmeid restorane ning palju ideid arendamaks kohalikku toitu ja käsitööd. Jätkame teekonda peasaarel ning külastame Finströmi kirikut. Seejärel suundume peasaare läänetippu, Eckeröle. Asume teele Mariehamni poole. Külastame kohalikku lihaveise kasvatajat – lihaveisetalu. Tutvume talu ettevõtlusega ja maitseme ahvenamaa pannkooki. Talu hoovis saab näha maitsekalt renoveeritud vana elumaja, mille kambrite seinu katavad haruldased käsitsi maalitud tapeedid. Sõidame Marienhamni.

3. päev
Mariehamn. Kohtumine Ahvenamaa kohaliku omavalitsuse ja turismiesindajatega. Kohtumise eesmärgiks on saada esmane ülevaade Ahvenamaast, selle arendamisest ja suundadest. Lena Brenner, Ahvenamaa maapiirkonna arendaja, kelle võrgustikku kuuluvad väikesed kohalikud ettevõtjad. Külastame Önningeby kunstimuuseumi, Ahvenamaa meremuuseumi ja purjelaeva Pommern ja Ahvenamaa kultuuriajaloomuuseumi. Ahvenamaa LEADER programm, kontaktisik Alexandra de Haas. Peale lõunasööki vaba aeg Mariehamni merekvartalis Sjökvartet mis on seotud mitmete LEADER programmi projektidega. Merekvartalis käime käsitöömajas SALT, kus asuvad kauplused ja stuudiod.
Teel Långnäsi sadamasse külastame kohalikku käsitöö õlle tehast. Långnäsi sadamast suundume Kökari saarele.

4. päev
Kohtume kohaliku ettevõtjaga, kes on olnud mitmete Kökari saare ettevõtmiste algataja.
Seejärel Kökari Püha Anna kirik ning frantsisklaste kabel. Praam Galtby sadamasse Korpole. Sõit Helsingi poole, kust Tallinki laev sõidab kl 19.30-21.30 Tallinnasse D terminali. Sõit Raplasse.

  • 00

    päeva

  • 00

    tundi

  • 00

    minutit

  • 00

    sekundit

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.